Трима души издъхнаха в различни провинции на Турция в избирателни секции. Това съобщи в неделя телевизионният канал TRT.

В Ризе, родната провинция на президента Реджеп Тайип Ердоган, Шереф Кърт, 64-годишен избирателен комисар от управляващата Партия на справедливостта в развитието, припадна и падна в избирателна урна. Граждани първи се опитаха да му помогнат преди пристигането на лекарите. В болницата лекарите констатирали смъртта му.

В провинция Трабзон, съседна на Ризе, 75-годишната Айсел Улусой се почувствала зле в кабина за гласуване в избирателна секция в окръг Акчабаат. Тя загубила съзнание. Лекарите констатираха смъртта й от инфаркт. В провинция Гиресун близо до Трабзон 85-годишен избирател внезапно припадна близо до урната. Въпреки помощта на лекарите не е било възможно да бъде спасен. Той също почина от инфаркт.

Изборите в страната като цяло протекоха без големи инциденти, но има проблеми. На югоизток, в провинция Шанлъурфа, избухна масово сбиване между членове на два местни клана. Причината бяха различни политически възгледи. Словесната свада бързо прераснала във физически сблъсък с камъни и тояги. Но щети най-вече бяха нанесени на превозните средства. Няма сериозно пострадали.

В Мерсин в една от избирателните секции избухна сбиване между двама поддръжници на различни кандидати за президент. След лека свада гардовете разделиха противниците.

В северозападната провинция Коджаели избухна сбиване на входа на избирателна секция. Причината е задръстване от желаещи да гласуват. Бързо последва сбиване.