Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин са провели телефонен разговор днес, това съобщи ТАСС.

След разговора двамата взеха участие чрез видеовръзка в церемонията по откриването на  атомната електроцентрала "Аккую".

"По време на разговора бяха обсъдени турско-руските отношения и регионални въпроси. Президентът Ердоган благодари на Путин за неговия принос в изграждането на АЕЦ "Аккую", където днес ще се състои първата церемония по доставка на ядрено гориво", се посочва в изявление на TRT Haber, цитирано от РБК-Украйна.

Също така по време на разговора са били обсъдени войната на Руската федерация срещу Украйна и въпросът за зърнената сделка.

"Президентът Ердоган заяви, че нови инициативи по отношение на зърненото споразумени“ могат да бъдат разработени чрез предложената работна група", се посочва още.

Малко по - рано министърът на здравеопазването на Турция съобщи, че състоянието на Реджеп Тайип Ердоган се подобрява след инфекцията, той скоро ще продължи предизборната кампания.