Ученик от седми клас в основното училище "Йефимия" в град Обреновац извадил пластмасов пистолет около 7:30 тази сутрин след минута мълчание в памет на загиналите в Белград деца, съобщи Tanjug.

М.Д. насочил пластмасов пистолет към ученици от класа. Училищният полицай реагирал незабавно и скоро за инцидента са уведомени класният ръководител и психологът, както и Центърът за социална работа.

При първия разговор с класния ръководител се установява, че след едноминутното мълчание учителят оставя децата в класната стая за няколко минути, за да се установи дали всички деца са влезли в класните си стаи, т.е. училищни коридори, за да започнат учебните занятия. През това време този ученик извадил пластмасов пистолет.

Децата, които били в класната стая, са изплашени, а заради инцидента се отзовала и полицията. Момчето е предадено на служители на МВР заедно с родителите си, допълват от Политика.

Медията припомня, че тринадесетгодишният К.К. уби осем ученици и пазач в ОУ "Владисав Рибникар" във Врачар  и рани още шестима ученици и учител. В Сърбия заради това безпрецедентно престъпление има дни на траур, а часовете в училищата започват с минута мълчание за жертвите.