Изпълняващият длъжността директор на Университетската детска болница в Белград Синиша Дучич заяви тази сутрин, че момичето, прието след стрелбата в ОУ "Владислав Рибникар", е в критично състояние и жизнено застрашено, а двете приети момчета са в стабило състояние и се очаква да бъдат освободени след няколко дни за домашно лечение, съобщават от сръбската агенция Новости.

"Момичето, което вчера беше оперирано по спешност заради травми на главата, е в критично състояние и в реанимация. Лекарите правят всичко, за да я запазят жива, но общото й състояние е много тежко и е жизнено застрашена", съобщи Дучич.

Той заяви, че двете момчета с огнестрелни рани в долните крайници са стабилни, на антибиотична терапия и добави, че може да се каже, че са с леки телесни повреди.

Френското министерство на външните работи съобщи по-рано, че ученик с френска националност е сред жертвите на стрелбата в основното училище "Владислав Рибникар" в Белград, предават от сръбския вестник Политика.

"Бяхме дълбоко шокирани, когато разбрахме за стрелбата в училище "Владислав Рибникар" в Белград сутринта на 3 май, която доведе до голям брой жертви, включително един ученик с френска националност", посочват от министерството на външните работи на Франция.