"Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски и министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров посетиха предните командни пунктове на части и войскови части в зоната на бойните действия в Украйна, изслушаха командирите на военните групи по отношение на ситуацията в зоните на тяхната отговорност, внимателно анализираха случващото се и обсъдиха стъпките за бъдещето", предаде УНИАН.

Сирски съобщи в канала си в Telegram, че "незабавно е взел решение да подобри бойните способности, стабилността и управлението". Генерал-полковникът подчертава, че "обстановката е сложна в много области и изисква постоянно наблюдение".

"По време на посещението подробно анализирахме настоящата ситуация и обсъдихме необходимите по-нататъшни стъпки. По-специално по отношение на използването на потенциала за маневреност и позиционна отбрана, както и укрепването на определени участъци от фронта. Разговаряхме и с командирите на бригади и отделни батальони за състоянието на нещата. Анализирахме проблемите, които възникват в бригадите", допълва Сирски.

Той подчертава, че още веднъж е обърнал внимание на командирите върху важността на правилното оперативно взаимодействие на всички отбранителни сили на Украйна и запазването на живота на украинските войници.

"Врагът извършва регулярни щурмове на позициите на нашите войски... Въпреки трудната обстановка нашите войници смело удържат позициите. Врагът понася тежки загуби", отбелязва той.