САЩ ще могат "поне за известно време“ да изпращат на Украйна оръжия с по-голям обсег и артилерийски боеприпаси, пише американският вестник The Washington Post.

Представители на Пентагона признаха, че помощта за Украйна се "дозира“, тъй като наличните средства намаляват. Киев също разчита на помощ от САЩ за своя държавен бюджет в допълнение към оръжията и другата военна подкрепа.

Въпреки нарастващите проблеми, служителите, които пристигнаха в Киев с заедно с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, говориха за възможностите за военна подкрепа за Украйна.

Те вярват, че Вашингтон ще може да продължи да изпраща помощ, особено оръжия с по-голям обсег и артилерийски боеприпаси, които се превърнаха в крайъгълен камък на военната стратегия на Украйна, "поне за известно време“.

Представители на Пентагона също се надяват да научат повече от украинските лидери по време на посещението си в Киев за това как ще се развие тяхната военна стратегия срещу Русия с наближаването на зимата.

Остин пристигна в Украйна в навечерието на нова среща във формата "Рамщайн“. В украинската столица той проведе серия преговори на високо ниво с ръкодството на страната и обсъди партньорствата между страните и военната помощ за Въоръжените сили на Украйна.

В Киев пристигна и ръководителят на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ и върховен главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа Кристофър Каволи.