Рядко някой може да се похвали, че е преминал през летищна проверка, особено ако има проблеми с билета или начина на идентификация, пише Washington Times.

Но един човек успя да направи точно това миналия месец, като прелетя от датското летище в Копенхаген до международното летище в Лос Анджелис без паспорт и самолетен билет.

Сергей Владимирович Очигава пристигнал на летището в Лос Анджелис с полет 931 на Скандинавските авиолинии на 4 ноември, се посочва в съобщение на ФБР.

Първоначално 46-годишният мъж заявил на служителите на Митническата и гранична охрана, че е оставил американския си паспорт в самолета, но когато служителите се опитали да го обработят, не открили в системата данни за него като пътник на този или друг полет. Той е задържан, а по-късно му е повдигнато обвинение за престъпление, за което той не се признава за виновен на 5 декември.

Митническите служители са открили руски и израелски лични карти на Очигава при претърсване на чантата му, но нито една от тях не му е позволила да пътува до САЩ. Също така няма запис в базата данни на Държавния департамент на САЩ с молби за визи. Задържаният е заявил, че не е спал три денонощия и не помни как е попаднал в САЩ.