Руските военни са отразили всички атаки на въоръжените сили на Украйна на Соледарското направление, се казва в ежедневния доклад на Министерството на отбраната на Русия за хода на военните действия в Украйна, предава РИА Новости.

"Не бяха допуснати пробиви в отбраната на руските войски“, заявяват от министерството. "Противникът извърши 26 атаки предния ден по цялата линия на съприкосновение, която е дълга над 95 километра. В тях участваха над хиляда военнослужещи и до 40 танка.Общо Киев загуби повече от 540 военни, осем танка и повече от 20 единици друга бронирана техника в този участък на фронта“.

Освен това, както твърдят от руското военно ведомство, през изминалото денонощие въздушно-десантните войски (ВДВ) на Русия спрели опитите на ВСУ да контраатакуват по фланговете в Бахмут, докато щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер“ са продължили сражението в западната част на града.

Както се отбелязва в съобщението на руското МО, Южната групировка е успяла да заеме линията северно от Бахмут, като са взети предвид благоприятните условия на Берховския язовир.

Според данните на руското военно ведомство, в района на Донбас украинците са загубили за ден:

около 900 убити и ранени военнослужещи;

повече от 30 бронирани машини;

седем автомобила;

две гаубици Д-30 и една гаубица L-118, произведенa във Великобритания.

На Краснолиманското направление руските военни са унищожили, съгласно изявлението, над 75 украински бойци.