Руските военни са подобрили позициите си в района на Серебрянското горско стопанство и близо до Орехово-Василевка, съобщи в Telegram ръководителят на т.нар. "ДНР“ Денис Пушилин, предава РИА Новости.

"От наша страна регистрираме подобрение на позициите в Серебрянското лесничейство. <...> Регистрираме подобрения на северния фланг в района на селището Орехово-Василевка", отбеляза той във видео съобщение.

Село Орехово-Василевка се намира северно от Бахмут.

Министерството на отбраната на Русия в днешния си доклад също съобщи за две отбити атаки на украинските въоръжени сили в района на Лиманското направление и поражението на сборен пункт на жива сила и техника на 12-та бригада специални сили "Азов“* близо до Серебрянското горско стопанство.

Освен това Пушилин обяви напредването на руските войски в посока Авдеевка. Там, според него, "сивата зона е увеличена със 150 метра" в района на бившето селище Красногоровка.

Авдеевка е контролирано от Киев селище в Донбас, в което се намира укрепен район на украинските въоръжени сили. От своя територия украинските военни обстрелват Донецк и околностите. В края на март кметът на Авдеевка Виталий Барабаш обяви началото на евакуацията на комуналните служители и също така посъветва жителите му да напуснат града.