На изток от Времевиевския плацдарм на руснаците, след загубата на Новодонецк, въоръжените сили на РФ са се прегрупирали и са си върнали селото. Щурмови отряди на морската пехота през нощта са "зачистили“ населеното място от присъствието на украински формирования, пише "Рибар“ в последната си сводка за военните действия в Украйна.

Според данните на Telegram канала, за два дни боеве руските бойци са унищожили повече от 20 бронирани машини, включително танкове, а броят на ликвидираните членове на въоръжените сили на Украйна надхвърля няколко десетки.

Заплахата от нов опит за удар на украинците обаче остава. В момента се наблюдава съсредоточаване на ВСУ в района на Голяма Новоселка и в близост до горския пояс по поречието на река Шайтанка.

Едновременно с това украинските формирования продължават да атакуват отбраната на рускаците и да контраатакуват фланговете на групировката им в Бахмут, пише "Рибар“.

Съгласно последната информация, украински авангард е влязъл в Берховка, северно от Бахмут, и за населеното място в момента се водят ожесточени боеве. Очевидно въоръжените сили на Украйна са пробили през горския пояс в близост до язовира, тъй като не се съобщава руснаците да са загубили контрол над Зализнянски и Дубово-Василевка.

След напредване в частния сектор в югозападните покрайнини на Бахмут, щурмовите части на Въоръжените сили на Украйна са news pic 2
©
продължили да оказват натиск върху района на "Самолета“. Частният сектор се е превърнал в зона на ожесточени битки.

"Рибар“ отбелязва, че някои подразделения на ВСУ настъпват към руските позиции в Клещеевка: подразделения на руските специални части са влезли в стрелкови бой и засега държат заетите позиции. Задачата на въоръжените сили на Украйна е да достигнат линията Зайцево-Опитно.

След изтеглянето на щурмовите групи на ЧВК, цялата тежест на руската отбрана падна върху редовните войски. "Използвайки недостатъци в организацията на комуникацията между частите и формированията на ВС на РФ, украинските формирования се вклиниха в отбраната и отрязват позициите на руснаците една по една“, заключава "Рибар“.