Въоръжените сили на Украйна няма да могат да форсират Днепър, ако започнат контранастъпление, заяви пред РИА Новости руски боец ​​с позивна Джоконда, който служи на крайбрежни позиции край град Каховка, Херсонска област.

"Ние знаем (за разговорите) за контранастъплението. Чакаме, готови сме. Единственият начин, по който Въоръжените сили на Украйна могат да ни контраатакуват, е по вода. Дори някои сили да стигнат до този бряг, те ще са небоеспособни. Работи авиацията ни, работи артилерията, ние сме готови, ще ги посрещнем“, заяви събеседникът на агенцията.

Снощи Министерството на отбраната на Русия опроверга информацията, разпространена в някои Telegram канали за "пробив на отбраната" в определени участъци от линията на съприкосновение. Ведомството по-специално отбеляза, че не е имало активни действия в Запорожието и Херсонското направление, където тази линия минава по Днепър.

Факт е, че ситуацията на линията на съприкосновение в Херсонска област е стабилна, военните са на бойните си позиции, заяви руският губернатор на региона Владимир Салдо.