Украинската армия се е опитала да пробие руската отбрана в района на Бахмут, но всичките й атаки сса били отразени. Това се казва в последната сводка за бойните действия на руското министерство на отбраната, предава РИА Новости.

"На Соледаро-Артьомовското направление щурмовите отряди, с подкрепата на части на ВДВ, продължиха да се бият за превземането на западните квартали на град Артьомовск. На север и юг от Артьомовск през изминалия ден противникът предприе масирани опити за пробив на отбраната на нашите войски. Всички атаки на подразделения на Въоръжените сили на Украйна са отразени. Пробив в отбраната на руските войски не е допуснат", заявяват от военното ведомство.

Специално се отбелязват заслугите на частите на 4-та мотострелкова бригада, които "отблъснаха противниковите атаки южно от село Красное. В същото време загинаха командирът на бригадата полковник Вячеслав Макаров и заместник-командирът на армейския корпус по военно-политическата работа полковник Евгений Бровко“.

Загубите на украинските войски в конкретния отбелязан епизод, според съобщението, възлизат на около 200 убити и ранени войници.

МО на Русия твърди още, че 3-и батальон от 200-та мотострелкова бригада отблъсква шест атаки източно от Богдановка. Подразделението е унищожило седем танка, 11 бойни машини на пехотата и повече от 50 военнослужещи от ВСУ.

Според изявлението на руското военно ведомство, за едно денонощие украинците са загубили край Бахмут 400 души убити и ранени, 12 танка, 18 бойни машини на пехотата, две бойни бронирани машини и една гаубица Д-20.