Доброволци от десантните отряди при огневата подкрепа на ракетни войски и артилерия на Южната групировка войски са превзели Красная гора в Донбас. Това обяви официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предава ТАСС.

"В Донецко направление доброволците от десантните отряди при огневата подкрепа на ракетните войски и артилерията на Южната групировка войски освободиха населеното място Красная гора“ в Донбас, потвърди Конашенков.

В неделя основателят на ЧВК "Вагнер“ Евгений Пригожин съобщи в канала си в Telegram, че руските военни са установили контрол над Красная гора.

"Днес селището Красная гора бе превзето от щурмови отряди на "Вагнер“, се казва в съобщението на Пригожин.

Селото се намира северно от Артемовск.

В петък ръководителят на руската администрация в региона Денис Пушилин съобщи, че руските сили вече са се укрепили в северната част на Артемовск и са "отрязали“ три от четирите пътя, по които се извършват доставки силите на Въоръжените сили на Украйна в града.

Артемовск се намира в контролираната от силите на Киев част на Донбас, северно от големия град Горловка. Това е важен транспортен възел за снабдяване на украинската групировка в Донбас. Към настоящия момент за града се водят ожесточени битки.