Руската армия е увеличила петкратно броя на щурмовете срещу позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) край Работино, съобщава УНИАН.

"Противникът не се отказва от намеренията си да изтласка нашите части от заетите позиции, той извърши пет атаки на Ореховско направление, от които две в района на Работино и три в района на Старомайорское. В Херсонска област той извърши седем атаки срещу нашите позиции, като претърпя загуби, той отстъпи. Нашите части продължават комплексните мерки за задържане и укрепване на позициите, нанасяне на огън по вражески позиции, огневи позиции и тилови райони“, се казва в изявлеие на Силите за отбрана "Юг“.

В рамките на 24 часа е получено потвърждение, че на двете посочени направления са убити и ранени 119 руски войници, унищожени и значително повредени са 48 единици въоръжение и военна техника. По-специално това са танк, 29 бронирани машини, 13 артилерийски системи, неидентифициран БпЛА, две въздушни фото станции, комуникационна антена и станция за радиоелектронна борба. Ударени са и два полеви пункта за бойно снабдяване и командно-наблюдателен пункт.