Екипажите на Т-72 от групировката войски "Център“ на Въоръжените сили на Руската федерация са прекъснали ротацията на подразделенията на украинската армия (ВСУ) на Авдеевско направление, предава ТАСС, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"Екипажите на танковете Т-72 от групировката войски "Център“ с бърз огън от затворени огневи позиции удариха района, където бяха съсредоточени ВСУ, нарушавайки ротацията на личния състав на Авдеевско направление. Бързата атака от екипажите на танковете принудиха бойците на ВСУ да напуснат огневите си позиции и да се оттеглят“, се казва в съобщението от военното ведомство в Москва.

В хода на въздушно разузнаване екипажът на безпилотния летателен апарат "Орлан-30“ е открил "вражески цели“ и е предал координатите на танков отряд. "След като заеха огневи позиции, танкистите, използвайки цифрови балистични компютри и многоканален мерник "Сосна-У“, унищожиха всички идентифицирани цели на разстояние повече от пет километра с осколково-фугасни боеприпаси“,

"Стрелбата е извършена по висяща траектория с постоянна корекция на огъня от оператора на дрона“, уточняват още от министерството.