Екипажи на изтребители-бомбардировачи Су-34 нанесоха удар с авиационни бомби ФАБ-500 по опорен пункт и жива сила на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на групировката войски "Восток“, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация в понеделник, цитирани от РИА Новости.

"Екипажите на многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 от ВКС на Русия нанесоха удар по опорен пункт и жива сила на противника в зоната на отговорност на групировката "Восток“. Ударът беше нанесен с неуправляеми авиационни бомби ФАБ-500 с универсален модул за планиране и коригиране (УМПК), който позволява нанасяне на прецизни удари от безопасно разстояние от линията на бойния контакт“, се казва в съобщението.

След като са получили потвърждение от разузнаването, че целите са унищожени, изтребителите са се върнали безопасно на летището на базиране.

"Въз основа на опита, натрупан по време на експлоатацията на авиационна техника, за изпълнение на задачи, свързани с противовъздушната отбрана, освен подготовката на самолетите за полет, ние разработваме и прилагаме нови научни решения чрез научна работа, въз основа на които дизайнерите и индустрията разработват повече подобрени решения и допълнителни мерки за повишаване на ефективността на използването на нашите самолети“, цитиран е в съобщението Андрей, инженер по авиационно обслужване в ескадрилата Су-34.