Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували град Бердянск в Запорожка област с крилати ракети Storm Shadow британско производство, при атаката няма пострадали. Това съобщава Владимир Рогов, цитиран от ТАСС.

"Рано тази сутрин бойци от въоръжените сили на Украйна се опитаха да нанесат ракетен удар по Бердянск. По предварителна информация са изстреляни общо седем ракети, четири от които Storm Shadow, три примамки, трикове за удавяне на нашата противовъздушна отбрана. Шест ракети бяха прихванати. Една падна в покрайнините на града, унищожавайки столова. Слава Богу и руската противовъздушна отбрана, няма жертви", е написал той в канала си в Telegram.

По думите му въоръжените сили на Украйна за първи път са използвали ракети Storm Shadow за обстрел на района. "Тези ракети се използват за първи път в запорожското направление. Те показват, че няма безопасни места. Освен това те трябва да отработят информацията запоражението в Бахмут (Артемовск)", е заявил Рогов.

Той е припомнил, че след доставката на ракетите Storm Shadow в Украйна те вече са нанесли удари срещу Луганск и Донецк. "Цяло чудо беше, че няма пострадали при обстрела на Бердянск днес. Обстрелът беше рано сутринта", е добави Рогов.