"Броят на загиналите в резултат на атаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) над Токмак се увеличи до 10, двама души се водят за изчезнали". Това съобщава губернаторът на Запорожка област от руска страна Евгений Балицки, предава ТАСС.

"Броят на загиналите в резултат на терористичната атака на украинските въоръжени сили срещу Токмак се увеличи до 10", написа Балицки в своя канал в Telegram. "Спасителите извадиха от развалините телата на дете и възрастен човек. Разчистването на отломките и претърсванията продължават. Двама души се водят за изчезнали".

По-рано в събота (13 април) руските медии съобщиха, че пет жилищни сгради, включително една частна, са били частично разрушени в Токмак, Запорожка област, в резултат на обстрел. След обстрела са възникнали пожари в частна къща и три двуетажни къщи,  на площ над 120 квадратни метра. Два входа са частично повредени. Пострадали са остъкленията и фасадите на всички къщи, пострадал е и паркиран в близост до една от къщите лек автомобил.

"Предната вечер украинските въоръжени сили атакуваха град Токмак с реактивни системи за залпов огън. По последни данни 13 пострадали са хоспитализирани в градската болница в Токмок и им се оказва медицинска помощ. По-късно Балицки съобщи, че петима души са били извадени живи от развалините. Разчистването на отломките и оценката на щетите продължава", допълва ТАСС.