Омбудсманът на Руската федерация Тетяна Москалкова заяви, че останките на украински войници, за които се твърди, че са загинали по време на катастрофата на Ил-76, може да бъдат предадени на Украйна в "близко бъдеще", пише Украинская правда, като се позова на публикация на РИА Новости.

По думите й всички експертизи в Руската федерация по отношение на телата на загиналите са приключили, има воля от страна на Руската федерация да предаде телата и Украйна е готова да ги приеме.

В същото време Москалкова не назова възможните дати за пренасяне на тленните останки.

На 1 март Тетяна Москалкова, комисар по правата на човека на Руската федерация, заяви, че  Русия е готова да предаде на украинската страна телата на военнопленници, за които се твърди, че са загинали по време на катастрофата на Ил-76  в района на Белгород на 24 януари. 

Представителят на ГРУ Андрий Юсов заяви по-рано пред УП, че Украйна многократно се е обръщала към Русия относно предаването на телата на украински военнопленници, за които се твърди, че са загинали на борда на Ил-76, и че работата в тази посока продължава, както и разследването на обстоятелствата какво всъщност се е случило на борда на Ил-76 и кой е бил на борда.