В нощта срещу 26 май руснаците отново атакуваха Украйна с дронове камикадзе и крилати ракети, съобщава РБК-Украйна. От въоръжените сили на Украйна (ВСУ) твърдят, че са унищожили всички руски въздушни цели над Киев, но се съобщава за разрушения.

Въздушна тревога в столицата и на север е обявена през нощта срещу 25 май. По-късно предупреждението се разпростира и в южните, централните и западните райони.

Съобщава се за експлозии в Киев и Днепър

Военната администрация на Киев съобщи, че руските войски са осъществили пускове от стратегическите бомбардировачи Ту-95МС от Каспийския регион, вероятно с крилати ракети Х-101/555.

Отбелязва се, че силите за ПВО са унищожили всички руски цели. Въпреки това, в резултат на падането на отломки в квартал Оболонски, бяха регистрирани щети на покрива на един от търговските и развлекателни центрове, без пожар или критични щети.

Днепърската областна военна администрация (ОВА) съобщи, че руснаците са атакували масирано региона с дронове и ракети. В град Днепър са пострадали 2 сгради и лек автомобил. От ОВА съобщават, че е имало пожар в две частни предприятия. Сериозно разрушения има в транспортно предприятие.

"Измъчена бензиностанция. Пострадал е служителят й. Оказана му е медицинска помощ - ще бъде на домашно лечение", допълват от ОВА.

Руснаците са нанесли удари с дронове и в Марганецката община.

"Предварително тази нощ над района само военните от военния комплекс "Восток“ са свалили 5 крилати ракети и 6 "Шахеда“, заяви Сергей Лисак, началник на Днепърската ОВА.