Украинският президент Володимир Зеленски изглежда е потвърдил загубата на град Бахмут от Русия, когато е попитан дали градът остава под контрола на Киев, съобщи Reuters.

"Мисля, че не“, е заявил той преди среща с президента на САЩ Джо Байдън в Япония. "За днес Бахмут е само в сърцата ни.

Русия заяви по-рано, че е превзела напълно разбития източен украински град, което, ако е вярно, ще отбележи края на най-дългата и кървава битка от 15-месечната война.

"Това е трагедия“, е заявил Зеленски."На това място няма нищо".

Нападението над до голяма степен изравнения със земята град е ръководено от войски от групата наемници "Вагнер", чийто основател Евгений Пригожин заяви по-рано, че неговите войски най-накрая са изтласкали украинците от последната застроена зона в града.

Преди това Киев отрече твърдението на Пригожин.

Редица медии съобщиха, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е потвърдил превземането на Бахмут от руснаците. Но от кабинета на президента на Украйна са заявили, че това не е така, пише РБК-Украйна като цитира Facebook страницата на прессекретаря на президента Сергей Никифоров.

Прессекретарят на президента на Украйна, отрече тръдренията на редица медии, като поясни, че журналисти са посочили, че руснаците са обявили предполагаемото превземане на Бахмут, президентът на Украйна е отговорил: "Мисля, че не“.