След поредицата атаки с безпилотни летателни апарати срещу Москва мерките за сигурност в руската столица бяха засилени, като в някои райони полицейските сили патрулират с противодронови оръжия, предава кореспондент на ТАСС.

По-рано от пресслужбата на столичния щаб на Министерството на извънредните ситуации съобщиха пред агенцията, че служители на ведомството разследват обстоятелствата около инцидента в Нова Москва на улица "Атласова“, сграда 11, след който са били счупени прозорци в многоетажна жилищна сграда. Според очевидци в момента на инцидента се е чул звук от взрив. Около сградата са открити отломки, подобни на фрагменти от дрон.

"Дронът удари между 25-ия и 24-ия етаж около 04:20 часа. Хората се уплашиха и избягаха на улицата. Включиха се аларми по колите, усети се миризма на барут. След около 20 минути първият полицейски екип пристигна, малко по-късно пристигнаха служители на Следствения комитет", разказва един от местните жители пред кореспондент на агенцията. Подстъпите към жилищната сграда са блокирани, не се пропускат цивилни автомобили. На място работят служители на полицията, Националната гвардия и други органи на реда.

По-късно Министерството на отбраната изясни, че в ранните часове на деня Украйна е извършила "терористична атака“ с дрон срещу цели в Москва, използвайки осем БпЛА от самолетен тип. Всички дронове са били свалени.