На 10 април е починал звездата на американския футбол и холивудският актьор О. Джей Симпсън, който имаше прословута роля в култовия филм "Голо оръжие“.

Новината съобщи семейството му в официалната страница на футболиста в социалната мрежа X. Симпсън почина на 77 години. Последните години от живота си той се бори с фатална болест – рак.

"На 10 април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, загуби битката с рака. Той беше заобиколен от своите деца и внуци“, пише семейството на актьора.

Симпсън е роден в Сан Франциско. Той е изключителен спортист в американския футбол. За един сезон футболистът пробяга с топката повече от 2 хиляди ярда. След края на кариерата си той започва да се снима в реклами, а след това и във филми.

Емблематичната роля на Симпсън е превъплъщението му в образа на детектив Нортбърг в трилогията "Голо оръжие“ с Лесли Нилсен. През 2025 г. актьорът ще пусне екшън филма "Зомби в самолет", където играе епизодична роля.

През 1994 г. съпругата на Симпсън, Никол Браун, и нейният приятел Роналд Голдман бяха открити убити. Телата им бяха открити близо до дома на двойката в Брентуд. След това Симпсън беше обвинен в убийство, защото не отрече редовно да извършва домашно насилие срещу жена си.

След обвинението актьорът решил да избяга от града с колата си. Телевизионното предаване, докато полицията настигаше звездата, събра почти 100 милиона гледания.

Процесът стана резонансен и тогава всички го обсъждаха. Симпсън беше признат за невинен за две убийства. Но през 1997 г. семейството на Голдман завежда гражданско дело срещу футболиста и той е признат за виновен за побой над жена и мъж. Той беше осъден да плати 33,5 милиона долара обезщетение. По-късно той излежава близо девет години затвор за грабеж.