Прессекретар на президента на Руската федерация Дмитрий Песков е заявил, че на тазгодишния Петербургски международен икономически форум (SPIEF) (14-17 юни) няма да бъдат допуснати журналисти от "неприятелски страни", предаде ТАСС.

"Да, наистина, този път беше взето решение да не се акредитират издания от недружелюбни страни към SPIEF“, е заявил Песков. Той е подчертал: "Интересът към SPIEF винаги е голям, всички останали журналисти ще работят от сайта“.

По-рано The Bell  (призната за чуждестранен агент в Русия) съобщи, че за първи път в историята на Петербургския международен икономически форум тази година на него не е акредитиран нито един западен журналист, пише ТАСС.

По-рано от британската агенция Reuters съобщиха, че първоначално нейните журналисти са получили акредитация, а по-късно тя е отменена.

SPIEF е най-големият икономически форум в Руската федерация. Тази година то ще се проведе от 14 до 17 юни. Руският президент Владимир Путин по традиция участва в пленарната сесия на форума. Темата за пазара на труда ще стане една от ключовите на форума