"В близко време президентът на Руската федерация Владимир Путин ще направи обръщение към населението", е съобщил прессекретарят му Дмитрий Песков, предава РИА Новости.

"Да, в близко бъдеще ще има призив от президента“, е заявил той.

Снощи Центърът за връзки с обществеността на ФСБ (Федерална служба за сигурност) е съобщила, че цялата информация, разпространена в социалните мрежи от името на Евгений Пригожин за ракетно-бомбените атаки, за които се твърди, че са извършени от министерството на отбраната по "тиловите части на ЧВК "Вагнер“, не отговаря на истината и е информационна провокация. Същото е заявено и от министерството на отбраната. Следственият отдел на ФСБ е образувал наказателно дело срещу Пригожин по член 279 от Наказателния кодекс по обвинение за организиране на въоръжен бунт.

По-късно министерството на отбраната е заявило, че властите в Киев, възползвайки се от провокацията на Пригожин, съсредоточава части за настъпление в Бахмутовското тактическо направление, но военнослужещите от Южната група войски побеждават украинските войски с въздушни и артилерийски удари.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Путин е наясно със ситуацията около Пригожин. Главният прокурор Игор Краснов, според Песков, е докладвал на президента в контекста на образуването на наказателно дело за опит за организиране на въоръжен бунт и е докладвал за законността на съдебните действия, а министерството на отбраната, ФСБ, министерството на вътрешните работи, Руската гвардия докладват денонощно за мерките, предприети след указанията, дадени от държавния глава.