Включването на държавния глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган чрез видеовръзка към церемонията по доставката на ядрено гориво в АЕЦ "Аккую“ бе отложена за 16:00 часа българско време, съобщиха за ТАСС от кабинета на лидера на югоизточната ни съседка.

"Връзката чрез видеовръзка е преместена за 16:00 часа (местно време, съвпада с българското време – бел. ред.)“, обяви източникът на агенцията.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери, че руският президент Владимир Путин ще разговаря по телефона с Ердоган около 15:00 часа, преди церемонията в атомната електроцентрала.

Турският лидер трябваше да бъде включен на церемонията около 13:30 московско време. Първоначално се очакваше той да присъства лично на церемонията. В сряда вечерта обаче той се почувствал зле по време на интервю на живо за местни телевизии, което било прекъснато за 20 минути. След това турският президент се върна и поясни, че лошото му здравословно състояние се дължи на стомашен грип. На следващия ден, по съвет на лекарите, той отмени всички публични събития и реши да участва в церемонията в атомната електроцентрала чрез видеовръзка. Турски официални лица казват, че Ердоган се чувства добре.