Товарен влак на американската транспортна компания Norfolk Southern дерайлира в окръг Кларк (Охайо) в събота, жителите са помолени да не се доближават до мястото на инцидента, съобщава местният клон на телевизионният канал NBC.

"Агенцията за управление на извънредни ситуации на окръг Кларк моли жителите в радиус от 1000 фута (~300 метра) от мястото на дерайлирането на влака <....> да се подслонят като предпазна мярка“, се казва във Facebook страницата на окръга.

Съобщава се, че на мястото има пожарникари и полиция.

Според говорител на Norfolk Southern около 20 мотриси са дерайлирали и няма пострадали. Влакът не е превозвал опасни материали. На място са изпратени служители на фирмата, които извършват разчистване.

Според Reuters в района на аварията се наблюдават прекъсвания на тока заради падане на стълбове на електропроводи.

"Фокус" припомня, че в нощта срещу 4 февруари в община Източна Палестина, щата Охайо (East Palestine) дерайлира влак със стотина вагона, които транспортираха почти цялата периодична таблица. В резултат на това в атмосферата и почвата са изпуснати винилхлорид, етилхексилакрилат и етиленгликол монобутил. Над градчето надвисна техногенна катастрофа.