В нощта срещу понеделник, 10 юни, в Крим беше съобщено за експлозии. Движението по Кримския мост е блокирано.

Telegram каналът "Кримский ветер“ пише, че експлозиите са чути от жителите на Евпатория и Красноперекопск, както и силно в районите Джанкой, Бахчисарай и Саки. Местните Telegram канали съобщиха за работата на противовъздушната отбрана.

"В района на Красноперекопск абонатите вече са преброили осем експлозии... Съдейки по светкавиците, ракетите са ударили обект близо до Евпатория, руските сили за противовъздушна отбрана не са свалили нищо, абонатите съобщават за пет или шест експлозии в село Первомайское“, се казва в съобщението.

Общо по време на атаката са чути до 6-8 експлозии в Красноперекопски, Джанкойски райони и село Первомайское. В Евпатория и района на Саки стените са се "разтреперили" от четири мощни експлозии. "Кримский ветер“ предполага, че ударите биха могли да бъдат нанесени по военен обект край село Наумовка. Междувременно изчезна електрозахранването в село Михайловка.

"Също така сме информирани, че всичките 4 ракети са летели срещу наземен обект близо до Евпатория по почти вертикална траектория, но тази информация също не е потвърдена“, добавиха те.

Съобщава се, че на Московската магистрала са забелязани пожарни коли, движещи се към Симферопол от района на Джанкой.