Министерството на външните работи на Нидерландия временно затвори посолствата в Техеран (Иран) и консулството в Ербил (Ирак), съобщи NL Times.

Министерството на външните работи на Нидерландия препоръча на гражданите и жителите на Нидерландия да отложат всички важни и несъществени пътувания до Израел и автономния Кюрдистан в Ирак.

"На базата на сегашното "оранжево" ниво на опасност и в двата региона министерството реши активно да обезсърчава всяко пътуване до регионите поради ескалиращото напрежение между Иран и Израел. Посолството на страната в Техеран и консулството в Ербил бяха временно затворени за посетители".

Министерството също така предупреждава за повишен риск от ракетни атаки срещу Израел и Ирак, както и от терористични атаки в двете страни, "като отмъщение за въздушния удар на Израел срещу иранското посолство в Сирия".

"Всички планирани срещи в двете затворени дипломатически мисии на Нидерландия ще бъдат отложени, а участниците в тях ще бъдат уведомени за промените. Това се отнася главно за хората, които кандидатстват за виза. Дипломатическите мисии ще продължат да изпълняват други функции", се посочва в съобщението.