Посещението на ново място може да бъде вълнуващо, но освен това може да бъде изпълнено с мистерии и странни случки. Същото важи и при първи срещи с хора от други страни или когато научаваме нещо ново за друга култура. Ако към всичко това се прибавят многобройни предубеждения и стереотипи, които съществуват, погрешните схващания и обикновените неизвестни, понякога хората наистина могат кажат странни неща. Читателите на Ranker.com със сигурност потвърждават това с историите си. Следва впечатляваща класация за най-странните – и интересни неща, които американци някога са казвали на хора от други държави.

1. Ние ви управляваме

"Срещнах американски турист, който беше категоричен, че моята страна [Исландия] е територия, управлявана от правителството на САЩ. Отгоре на всичко каза това в деня, в който чествахме независимостта си“.

2. Там го няма това

 "Аз съм британец, пътувах до Щатите. Говорих с един човек в бар, докато чакахмеда ни обслужат, и той ми препоръча да опитам халба "Гинес“, докато съм в САЩ, тъй като не предлагали такава в Обединеното кралство.  Учтиво обясних, че наистина имаме "Гинес“ в почти всеки пъб в Обединеното кралство. Той не се съгласи, добавяйки, че неговият зет пътувал до Лондон по работа и се уверил в това. Обясних, че цял живот съм живял в Обединеното кралство, включително в Лондон. Той ме погледна потънал в мисли за няколко мига и все пак каза: "Там нямат Гинес“, след което си тръгна“.

3. Куба, Испания, все едно

"Не знаех, че в Куба е толкова студено“, казва той. "Но ние сме в Испания. Испания, Европа“, отговарям аз. Глупакът дойде в университет тук със стипендия за шест месеца и дори не знаеше в коя държава се намира, нито смяташе, че е странно колко дълъг е бил полетът. Освен това не се сети да потърси в "Гугъл“ мястото, за да види къде е, времето... не знам, поне информация за мястото, където щеше да живее шест месеца.

В багажа му имаше само джапанки, тениски и шорти. Ние сме в северната част на Испания; времето е като това в Обединеното кралство. Трябваше да похарчи доста пари за зимни дрехи през октомври, защото нямаше какво да облече. Освен това беше разстроен, защото не можа да си намери такос“.

4. Това просто не се превежда

"Аз съм англичанин, живеещ в САЩ вече 15 години. Питали са ме много странни неща, но най-странният беше, когато един американец ме попита какъв език говорим в Англия и колко време ми е отнело да науча английски, когато съм се преместил в САЩ“.

5.  Моля, не лъжете, сър

"На митницата в международно летище на Лос Анджелис.

Служителят: Откъде си?

Аз: Дания.

С: Сър, моля, не лъжете за националността си.

Аз: Извинете?

C: Дания не е истинска държава; сега, моля, кажете ми вашата страна на произход.

Аз: Господине, вие буквално държите моя паспорт, който е датски, в ръката си. Как можете да да ми казвате, че държавата ми не съществува?!

С: Сър, Дания е регион на Швеция, а не призната независима нация.

Шведите биха харесали подобна среща“.

6. Не, не е възможно

"След като казах на човека, който седеше до мен в самолета, че съм австралийски абориген:

Момчето: Чакай, абориген означава, че си от коренното население на тази страна.

Аз: Да.

Момчето: Това не е възможно...

Аз: Ммм, защо?

Момчето: Защото британците са първите хора, заселили Австралия; те са бели, а ти си кафяв. Трябва да си полинезиец.

Аз: Нека ви разкажа една малка история, която датира отпреди 60 000 години...“

7. Ново и старо се сблъскват

"Бях екскурзовод в Александрия, Египет, няколко години и през това време съм чул много интересни коментари.

Някои от любимите ми от американците:

"Леле, имате ли компютри в Египет?“,"Дойдохме да видим истинската библиотека. Знаете, онази старата“,"Защо хората на улицата не говорят английски?“, "Откъде мога да си намеря нормална храна?“...

И моят личен фаворит: "Как са учили древните египтяни, преди гърците да ги научат да четат?“

8. Въпрос относно градоустройството

"Няколко американеца ме попитаха: "Защо са построили Единбургския замък толкова близо до железопътните линии?“ Нищо, че е построен много векове назад, преди изобщо на някой да му се е вярвало, че някога ще има влакове“.

9. Откъде дори да започна?

"Попитаха ме дали Франция е част от Обединеното кралство. Когато се опитах да им обясня какво е Обединеното кралство, ми казаха, че Англия вече не е част от Обединеното кралство след Брекзит“.

10. Да говориш "американски“

"Уау, говориш американски много добре за чужденец“. Благодаря, госпожо, аз съм канадец и "американски“ е единственият език, който знам“.

11. Как беше пътуването?



"Един таксиметров шофьор в Ню Йорк попита как сме стигнали до там (от Ирландия). Когато казахме със самолет, той каза: Имате ли летища?!" Същият ми сподели, че според него все още се придвижваме на коне“.

12. Казваш го грешно

"Един американец се опита да ми обясни, че произнасям "Гауда“. погрешно. Аз съм от малък град в Нидерландия, близо до град Гауда, така че бях "радостен“, че той ме "просветли“.

13. Ексклузивно американско

"Един приятел от Австралия ми разказа за онова магическо нещо, което имат в Америка, наречено "фойерверки“, и как трябва да отида да го видя поне веднъж в живота си“.

14. Хайде да пазаруваме

"Когато посетих приятел в САЩ, той ми сподели за  невероятен магазин за мебели, който имат в САЩ - IKEA. Аз съм швед. Готино“.

15. Какво да не казваме на южноафриканец

"Обичам афроамериканската култура тук!“В Кейптаун, Южна Африка. Сериозно ли?!“

16. Кучетата не говорят немски

"Бях на ученически обмен между моето училище в Германия и училище в Сан Франциско в края на 90-те години на миналия век. Когато американците ни дойдоха на гости, им направихме парти за добре дошли у един приятел. Този приятел имаше куче и по някое време му даде команда на немски. Кучето се подчини и един от американците попита как сме успели да научим кучето да разбира немски.

Той всъщност не се шегуваше; изглеждаше убеден, че всички домашни любимци по някакъв начин се раждат с познания по английски език, а на всички други езици трябва да бъдат научени“.

17. Всичко за фюрера

"Срещнах американец, който беше убеден, че на нас [германците] не ни е позволено да казваме нищо лошо за Хитлер, тъй като той е нашият "голям лидер“ и че всеки германец се гордее с него“.

18. "Била съм там!“

Разговор на парти в колежа:

Аз: (нещо случайно)

Момичето: Чувам акцент, откъде си?

Аз: Мексико.

Момичето: Страхотно! Била съм там!

Аз: Хубаво! Коя част?

Момичето: Гватемала!“

19. Мислех, че сте отново заедно

"Чакай, страната ти все още е разделена? Мислех, че сте се обединили след края на Студената война?“ Аз съм корейка...“

20. Внимавай какво си пожелаваш

"На сафари в Танзания американец се помоли: "Моля ви, накарайте лъва да атакува!“

21. Всички празнуват 4-ти юли

"Като британец трябваше да си прехапя езика, когато ме попитаха: "Празнувате ли Деня на независимостта?“

22. Не са необходими автобуси

"Вие наистина ли яздите слонове и жирафи до училище??“ Моят познат американец, когото срещнах, докато играех Roblox с по-малката си сестра, ме попита (южноафриканец) това и все още ме дразни адски много“.

23. Къде е това?

"Жена ми беше отседнала в хостел в Атина преди няколко години. Тя деляше една стая с американка на около 20 години. Започнали да говорят за това къде са пътували и жена ми й споделила, че е живяла в Швеция няколко години. Американката не знаела къде и какво е Швеция. Жена ми й каала: "Това е държава, близо до Норвегия.“

"О, Норвегия! Оле е от там! Познаваш ли Оле?!“

24.   Майка й каза, че съм лъжкиня

"Канадка на борда! Бях на 7 години и във Флорида разказвах на моята нова, също 7-годишна приятелка за нашата парична система. Казах й, че нямаме един или два долара, а монети, които се казва луни и туни. Тя отиде да попита родителите си дали това е вярно и майка й каза, че лъжа“.

25. За какво е малката мивка?

"Аз съм италианец, а чичо ми е американец. Няколко пъти посрещахме негови приятели (от военна база в града) и един от тях ме попита: "За какво е тази малка мивка в тоалетната ти?“ Ставаше въпрос за бидето“.