В голямо интервю за руските средства за масова информация заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев изрази увереност, че Украйна има малки шансове да оцелее като независима държава и в бъдеще може би ще съществува като "териториална единица с център в град Лемберг“ – името на днешния град Лвов, когато е столица на зависимотото от австрийската корона Кралство Галиция и Лодомерия, предава ТАСС

Говорейки за това дали Украйна изобщо трябва да оцелее като независима държава след края на войната, политикът отбеляза, че "ако нещо остане от Украйна в резултат на всичко, което се случва, тогава, вероятно, такава държава има шанс да оцелее, макар и не много голям“.

"Във всеки случай този въпрос, разбира се, не днес, но след известно време ще бъде на дневен ред. Какво ще остане в тази териториална единица - сега не мога да я нарека държава, не знам, може би ще стане Лембергска област с център в град Лемберг, ако поляците са много загрижени за това, или нещо от този вид. Но това е сложен не само военен, но и политически процес. И не само въоръжените сили, не само войските, но и самите хора, които населяват тези земи, трябва да играят роля или да имат думата в този процес“, заключи Медведев.