Конфликтът в Украйна може да продължи десетилетия, ако "не бъде унищожена нацистката природа на властта на днешния киевски режим“. Такова мнение изказа в разговор с журналисти заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в хода на визтата си във Виетнам, предава ТАСС.

"Този конфликт ще продължи много дълго. Вероятно десетилетия. Това е нова реалност, нови условия на живот", заяви Медведев. Той е убеден, че при сегашните киевски власти "ще има три години примирие, две години конфликт - и всичко ще се повтори". "Необходимо е да се унищожи самата природа на нацистката власт в Киев“, убеден е политикът.

По-рано Медведев написа в канала си в Telegram, че Украйна може да изчезне след приключване на войната, когато трябва, по думите му, да бъде разделена от Русия и някои държави от ЕС. Той също така не изключи, че разпадането на републиката след поражението на Киев ще върви по два пътя. Според него това ще бъде или сравнително бавна ерозия на украинската държавност, или нейният моментален колапс.