Фракциите в Кремъл "унищожават руската държава“, като се опитват да посеят раздор между чеченските бойци и основателя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, пише Sky News, като се позовава на изказвания на Пригожин.

Спорът, при който чеченски политици критикуваха военните способности на Пригожин, е решен, но "кутията на Пандора вече е отворена“, е заявил основателят на военната компания.

Без да назовава имена на отделни лица, той е подчертсл, че ако "продължат с разделителната си тактика, ще им се наложи да платят."

"Опасните игри станаха ежедневие в кулите на Кремъл... те просто унищожават руската държава“, заявява той.

Тъй като силите на Вагнер са освободени от Бахмут, след като са превзели по-голямата част от града, политическото влияние на Пригожин е станало по-уязвимо, е допуснал по-рано "Институтът за изследване на войната", припомня медията.

В същото време на чеченските специални части е възложена офанзива в Мариинка, която лидерът Рамзан Кадиров може да се опита да използва, за да издигне авторитета си по начин, подобен на Пригожин.

Основателят на "Вагнер"  е заявил, че неговите военни ще  спечелят пряка битка с  чеченските сили, известни като "Ахмат", но ще има сериозно кръвопролитие.

И по познат начин, отбелязва медията, той отново се изказва за министъра на отбраната Сергей Шойгу и традиционната армия, заклеймявайки министерството като "в хаос“ и твърдейки, че то "де факто не съществува“.