"Продължава пълномащабната война в Украйна , а в нощта срещу неделя, 25 февруари, руските сили са предприели комбинирана атака над украинската територия - изстрелвайки ракети и дронове камикадзе". Това съобщават  Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и "Обединения координационен пресцентър" на Силите за отбрана на Южна Украйна, предаде УНИАН.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е съобщил, че са нанесени 13 въздушни удара по районите на дислоциране на руските сили в Украйна, унищожени са две ракети тип Х-31 и четири разузнавателни БЛА.

Руските сили са изстреляли противорадарни ракети топ Х-31П, "за да унищожат украинската система за противовъздушна отбрана, а след това са изстреляли вълни от безпилотни самолети", посочват от "Обединения координационен пресцентър“ на Силите за отбрана на Южна Украйна.

"...нощната атака беше свързана както с ракетни атаки, така и с атаки с дронове. Всъщност в началото на нощта противникът се опита да унищожи нашата система за ПВО с помощта на тактически самолети от района на Черно море, за което той използва ракети Х-31П, но те бяха свалени над водите на морето. След това последваха вълни от дронове", се посочва в сводката.