Кемал Кълъчдароглу, лидерът на турската опозиция, който се надява да замени Реджеп Тайип Ердоган като президент, обвини Русия в разпространение на "конспирации и тежки фейкове“ преди изборите в югоизточната ни съседка през почивните дни, предава европейската редакция на Politico.

"Скъпи руски приятели“, написа Кълъчдароглу в Twitter в четвъртък. "Вие стоите зад монтажите, конспирациите, тежките фейкове и записите, които бяха разкрити в тази страна вчера“, заяви той, без да предоставя повече подробности. "Ако искате нашето приятелство след 15 май, махнете ръцете от турската държава. Все още сме за сътрудничество и приятелство“.

Коментарите идват часове след като друг опозиционен кандидат, Мухарем Индже, обяви, че се оттегля от президентската надпревара.

"Оттеглям се от надпреварата. Правя това за родината си“, заяви Индже на пресконференция. По-рано в четвъртък прокуратурата в Анкара съобщи, че е започнала разследване, след като секс запис, за който се твърди, че показва Индже, се появи в социалните медии.