В Закарпатието в неделя граничарите са регистрирали пробив на украинско-унгарската граница от камион с фалшиви военни номера, като е известно, че в Унгария са задържани 32 украински граждани, съобщава УНИАН.

Според пресслужбата на Мукачевския граничен отряд на 9 юни граничните служители, използвайки технически средства за наблюдение на терена, са записали движението на камион през поле към границата. Група за незабавно реагиране е изпратена на мястото и е установила следи от автомобила в посока Унгария.

"Впоследствие отстрещната страна съобщи, че е открила превозно средство и е задържала 32 украински граждани“, се казва в изявлението.

Според пресслужбата освен това украинските граничари са задържали няколко души, които може да са замесени в незаконното движение на тези лица през границата. С тях се извършват мерки за филтриране и проверка.

Също така Мукачевският граничен отряд съобщи, че камионът, използван за пробиване на границата, не е н news pic 2
©
а военни части.

По-рано закарпатският журналист Виталий Глагола съобщи, че ГАЗ-66 с черни военни номера е пробил границата с Унгария в Закарпатието. Инцидентът е станал в района на Косино и Болшая Бюган. Впоследствие автомобилът, който се оказва невоенен, е открит от унгарска страна, като всички пътници са го изоставили.

Според него по-късно унгарската полиция съобщила за задържането на 32 души в покрайнините на село Барабаш. По-нататъшната съдба на задържаните все още се изяснява.