Черен ден за Сърбия. Девет са жертвите след стрелбата в училище във Врачар. Следобедните занятия са отменени във всички училища в Белград, предават местните медии. 

Какво се знае до момента за нападението:

Стрелбата става към в 8:00 часа в училище "Владислав Рибникар" във Врачар. Пистолетът държи момче едва в 7 клас. Властите в съседната ни държава излизат с информация, че се казва Коста и е на 13 години. Училищните камери записали стрелбата. 

Местната nova.rs предава, че кървавата история започва заради гнева на момчето към учителката по история. До момента за Коста К. се смятал за примерен ученик, участвал в много училищни състезания, а миналата година спечелил трето място в състезанието по история. Тази сутрин обаче нахлува в часа по история и първо стреля срещу учителката, а след това и срещу децата. Отправя смъртоносни изстрели и срещу охраната на салона.

Съучениците му го описват като тих и затворен.

Към момента, по информация на nova.rs, тече претърсване на апартамента на момчето, отправило фаталните изстрели.

Страната е в шок, спешните отделения са в готовност. 

Необходима е нулева отрицателна кръвна група за ранените при стрелбата във Врачар.

Търси се нулева отрицателна кръвна група на децата, ранени при днешната стрелба в ОУ "Владислав Рибникар". Съобщението е изпратено от родители на деца, които посещават това училище, до родители в други училища. Апелът се отнася до всички граждани, които могат да отидат в Института по кръвопреливане в Белград, за да помогнат на уязвими деца, съобщи местният Danas.

Ако момчето не е навършило 14 години, то не може да носи наказателна отговорност. Това каза адвокат Предраг Савич за непълнолетния К. К., заподозрян в убийството на девет души тази сутрин при стрелбата в основното училище "Владислав Рибникар".

Няколко деца са хоспитализирани, едно е с опасност за живота. 

Работата по случая продължава.