Експерти все още претърсват местопроизшествието в едно от предградията на Кейп Таун - Констанция, където в сутрешните часове на деня бяха открити телата на четирима души. Смята се, че жертвите са граждани на България, става ясно от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на полицейската служба на Република Южна Африка.

От полицията поясниха, че са били извикани на местопрестъплението малко след 8:00 часа сутринта (местно време). Открити са две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години, като според говорителя на правоохранителните органи Андре Траут засега се смята, че жертвите са български граждани.

"Около 08:20 часа бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход“, се казва в разпространеното съобщение.

В текста се допълва, че "мотивите за за убийствата все още не са установени, като детективите работят усилено в търсене на улики“. По случая е започнато разследване.

Има и непотвърдени съобщения и за друга смъртоносна стрелба пред съда в Уинберг, но няма информация дали двата инцидента са свързани.

Изданията The South African, TimesLIVE и други местни медии съобщават, че към 12:35 часа местно време експерти все още са извършвали оглед на местопрестъплението. Подчертава се, че Констанция е едно от най-богатите и "зелени“ предградия на Кейптаун, разположено на около 15 километра от центъра на града.

По-рано говорителят на Прокуратурата Сийка Милева заяви, че няма постъпила официална информация за екзекуцията на Красимир Каменов-Къро и неговата съпруга в дома им в ЮАР.

За Каменов се знае, че живее в Република Южна Африка от най-малко 15 години. Той бе обвинен задочно от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на бившия служител на МВР Любомир Иванов през март 2022 година.

В края на месец април по настояване на българските власти той бе обявен за издирване от Интерпол с т.нар. червена бюлетина заради убийство, заплаха за убийство и изнудване.