Източници на англоезичния вестник The Jerusalem Post подчертават, че Израел няма да поеме официално отговорност за атаката срещу Иран "от стратегически съображения“.

"Око за око, зъб за зъб. Израел отмъсти там, откъдето бе нападнат“, разясниха пред редакцията служители по сигурността и правителствени източници.

По думите им иранците твърдят, че през нощта е имало "експлозия в завод“, а не удари, защото искат да избегнат ескалация. Не е ясно защо Пентагонът е разкрил пред американските медии, че Израел е замесен в атаката. "Можеха да замълчат, да запазят достойнството на Иран и да избегнат ескалацията на ситуацията сами“, цитира изданието думите на един от събеседниците си.

Подчертава се, че министър-председателят Бенямин Нетаняху и цялото ръководство на службите за сигурността са прекарали близо 24 часа в база край Тел Авив, откъдето са "координирали“ решенията си с регионалните партньори в Йордания, Египет и Саудитска Арабия.

През последните часове страните в региона увериха Израел в подкрепа в случай на нападение от Иран, допълва още изданието.