Израел ще затвори въздушното си пространство от 12:30 ч. местно време, съобщи израелското министерство на транспорта, предава CNN.

 "Поради закъснението на пристигането на полетите до Израел се очаква разписанието на полетите от Тел Авив да се промени. Летище Рамон ще бъде затворено за движение. Умоляват се пътуващите да проверят при авиокомпаниите и на уебсайта на летищните власти за нови часове на полета преди пристигане на летището“, се казва в изявлението.

Иракската служба за гражданска авиация обяви, че въздушното пространство на страната ще бъде временно затворено за всички пристигащи, заминаващи и преминаващи самолети, в сила от 23:30 часа. местно време до 5:30 сутринта в неделя.

Затварянето е предпазна мярка, насочена към гарантиране на безопасността и сигурността на гражданската авиация във въздушното пространство на Ирак.

Органът обяви, че решението следва задълбочена оценка на риска, извършена от иракските власти, и добави, че затварянето може да бъде удължено въз основа на по-нататъшното развитие в региона.

Ливанското министерство на благоустройството и транспорта обяви, че въздушното пространство на страната ще бъде временно затворено за всички пристигащи, заминаващи и преминаващи самолети на фона на последните събития в региона.

Министерството добави в изявление, че затварянето е предпазна мярка и влиза в сила от 1 часа сутринта местно време до 7 часа сутринта в неделя.

Това решение води до пълно прекратяване на аеронавигационните операции на международното летище Рафик Харири в Бейрут през посочения период.