Словашката полиция е арестувала мъж без гражданство за измама на стойност 3 милиона лева. Полицията издирва и негов съучастник-българин. Те са извършвили перстъпленията си в Австрия, предаде Vienna Online.

Заподозрян, издирван от полицията във Виена въз основа на заповед за арест на ЕС, е арестуван в Братислава, след като е извършил измама със щети за над три милиона евро.

В момента тече процедура по екстрадиция на 43-годишния мъж, съобщи в понеделник (13 май) областната дирекция на полицията в прессъобщение. Твърди се, че в качеството си на управляващ директор на дружество той е закупил под фалшив претекст автомобили на лизинг и джакузи във Виена и Бургенланд от 2022 г. насам.

След това мъжът без гражданство просто е препродал закупените автомобили заедно с 35-годишен българин, е заявил говорителят Филип Хаслингер пред APA. "Погасителните вноски не са били платени", е отбелязвал Хаслингер. След това петте присвоени автомобила са били конфискувани в чужбина - включително в Розенхайм и Москва.

Според полицейските разследвания до момента общият брой на автомобилите, които незаконно са сменили собственика си, възлиза на 37. "Въпреки това продължават да се появяват нови жертви", е споделил Хаслингер. Останалите автомобили се издирват, а разследванията на Регионалната криминална полиция във Виена, Южен отдел, все още продължават, е допълнил той.