Стотици ирански граждани провеждат митинг в различни части на столицата Техеран в подкрепа на ответния удар на Корпуса на стражите на ислямската революция (КСИР, част от елитните въоръжени сили) на Иран срещу атаката на израелските ВВС срещу посолството на републиката в Дамаск, съобщава иранската агенция Fars.

"Пред Техеранския университет се провежда спонтанен митинг в подкрепа на атаките на КСИР срещу Израел“, се казва в изявлението.

На 1 април сирийското министерство на отбраната съобщи за израелски въздушен удар по сградата на генералното консулство на Иран в сирийската столица Дамаск. В сградата на консулството се помещаваше и резиденцията на иранския посланик в Сирийската арабска република Хосейн Акбари - последният не беше ранен по време на атаката. Според изявление на сирийското министерство на отбраната сградата на консулството е напълно разрушена в резултат на ракетна атака.

Според изявление на Корпуса на стражите на ислямската революция на Иран (елитна сила на въоръжените сили), израелският удар е убил седем офицери от КСИР, включително двама старши генерали-съветници - Мохамад Реза Захеди, командир на силите Кудс на КСИР в Сирия и Ливан, като както и неговият заместник, бригаден генерал Мохамад Хади Хаджи Рахими.