"Иран е използвал хиперзвукови ракети и ракети Kheibar в операцията срещу Израел, наречена Vadeh Sadegh "Истинско обещание". Това е съобщил информиран източник на информационния сайт на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Nour News, предава ANSA.

"Ракетните и безпилотните удари на Иран срещу Израел, които започнаха снощи (13 април) в отговор на израелското нападение срещу иранското консулство в Дамаск, са комбинирана и продължаваща операция, в която са използвани различни видове ракети", е заявил информиран източник.

Според официални данни на Израелските отбранителни сили Иран е изстрелял общо повече от 300 цели към Израел, включително около 170 дрона, повече от 30 крилати ракети и повече от 120 балистични ракети. Израелските военновъздушни сили и системата за противовъздушна отбрана, в сътрудничество с партньори, са прехванали 99% от всички цели, заяви бригаден генерал Даниел Хагари. Отбелязва се, че повечето ирански ракети и дронове са били прихванати извън Израел, но някои са паднали вътре в страната, причинявайки само незначителни щети на военна база в Южен Израел.