Един от най-богатите хора на планетата – американският милиардер Илон Мъск, обяви в пост в социалната мрежа Х, че е "приключил“ с гласуването в подкрепа за Демократическата партия и предупреди, че със САЩ "е свършено“, ако републиканците не спечелят на президентските избори през ноември.

"Гласувах 100% за демократите допреди няколко години. Сега мисля, че имаме нужда от червена вълна – или с Америка е свършено“, написа Мъск.

Милиардерът е явен критик на настоящия президент на САЩ Джо Байдън и Демократическата партия. Той осъди Байдън за подхода му към кризата по южната граница и обвини демократите, че са "контролирани от синдикатите“.

Изданието Bisiness Insider подчертава, че Мъск стана критичен към Байдън, след като компанията му Tesla бе изключена от президентската среща на върха за електрически превозни средства през 2021 година.

Въпреки че Мъск не крие неприязънта си към Байдън, милиардерът все още не е подкрепил публично съперника на Байдън - Доналд Тръмп. Освен това той обеща, че няма да подкрепи финансово нито един от претендентите за поста в Белия дом.