Пожар избухна в четвъртък следобед в сградата на граничната служба на ФСБ в Ростов на Дон. По последна информация причината за пожара е късо съединение, а по-късно от разрастването на огъня са избухнали съдове със запалителни материали, предава ТАСС.

Спешните служби съобщиха, че един човек е загинал и двама са ранени в резултат на пожара. До момента властите са потвърдили хоспитализацията на един човек.

Обстоятелства на инцидента

Пожарът е възникнал в двуетажна тухлена сграда, където се намира складът, на територията на граничния контрол на адрес: булевард Сиверс, 20. Огънят е тръгнал от втория етаж.

Площта на пожара достига 880 квадратни метра, присвоена му е втора степен на сложност. Според властите две стени на сградата са се срутили.

Загинали и ранени

Един човек е загинал, а други двама са ранени, съобщиха за ТАСС от спешните служби.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи за хоспитализацията на един човек в състояние на средна тежест.

Пожарът на територията на граничната охрана не представлява заплаха за жителите на съседните жилищни сгради, уточняват от градската администрация. Въпреки това една от съседните къщи и намиращото се наблизо студентско общежитие бяха евакуирани.

Причина за пожара

Причината за пожара по предварителни данни е късо съединение, заяви Голубев. Той обясни, че поради разрастването на огъня са избухнали съдове с гориво.

Реакцията на властите

Началникът на градската администрация Алексей Логвиненко замина за мястото на инцидента.

Движението по булевард Сиверс от Депутатския коридор до улица Красноармейская е ограничено и в двете посоки.