От началото на деня украинските сили за отбрана са отбили 41 атаки на руските военни и в четири направления, съобщи УНИАН.

Най-ожесточените боеве се водят за Бахмут, Авдвевка и Мариинка, информира Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в оперативната информация за военните действия. "Противникът съсредоточава основните си усилия върху провеждането на настъпателни действия на Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направление“, отбелязват от там.

В същото време на Купянското и Лиманското направление руските сили водят "неуспешни“ настъпателни действия в районите на селата Синковка и Белогоровка, те обстрелват 12 населени места в Харковска, Луганска и Донецка области.

"На Бахмутското направление врагът продължава щурмовите действия за града, който се държи от нашите защитници, както и в районите на Ивановска и Донецка област. Той обстрелва населените места Григоровка, Минковка, Орехово-Василевка, Новомарково, Бахмут, Курдюмовка, Озаряновка, Дружба и Майорск“, съобщава Генщабът на ВСУ

На Шахтьорско направление са били обстрелвани Угледар, Пречистовка, Велика Новоселка и Времевка в Донецка област.

В същото време на Запорожско и Херсонско направление Русия продължава да води отбранителни действия, обстрелвайки редица населени места в Донецка и Запорожка област, Антоновка и Херсон, а също така нанася въздушни удари по гражданската инфраструктура на Берислав.

Превод и редакция: Николина Александрова