Украинските военни са нанесли удари по райони, където са съсредоточени руски войски, като са унищожили вражески складове с боеприпаси и значително количество вражеска техника, включително артилерия, зенитно-ракетни системи и станции за радиоелектронна борба, съобщава УНИАН.

По данни на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, ВВС през деня са нанесли шест удара по районите на концентрация на личен състав и бойна техника на противника.

Освен това през този ден украинските защитници са унищожили 21 крилати ракети и седем разузнавателни дрона от различни типове.

"Подразделения на ракетните войски и артилерията нанесоха удари по района на съсредоточаване на въоръжение и военна техника, склад за боеприпаси, 3 артилерийски установки на огнева позиция, зенитно-ракетен комплекс, 7 станции за радиоелектронна борба и радиолокационна станция на окупаторите", допълват от Генералния щаб.

УНИАН съобщи че, най-ожесточените битки с руските сили в момента се водят в района на Бахмут и Марин. Там украинските военни отблъскват множество вражески настъпления и атаки и нанасят значителни загуби в техника и жива сила на руските сили.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна общите бойни загуби на руската войска от 24 февруари 2022 г. възлизат на около 201 100 души, от които 510 през изминалото денонощие.