Лидерите на Г-7 се съгласиха да наложат допълнителни санкции на Русия, тъй като потвърждават подкрепата си за Украйна, съобщи Sky News. 

Групата, която се състои от Обединеното кралство, САЩ, Япония, Италия, Германия, Франция и Канада, заяви, че новият пакет от санкции ще "увеличи разходите за Русия и тези, които подкрепят нейните военни усилия".

Ключовите сектори, които ще бъдат засегнати, включват производство, строителство и транспорт, както и бизнес услуги.

Медията припомня, че тази позиция не е нова - групата прилага санкции от февруари миналата година, когато Русия за първи път започна своята инвазия. 

Санциите са критикувани, че не са постигнали достатъчни резултати, но лидерите заявяват, че системата "работи“ и че приходите на Русия "са намалели“. 

"Призоваваме Русия да спре продължаващата си агресия и незабавно, напълно и безусловно да изтегли своите войски и военно оборудване от цялата международно призната територия на Украйна“, се посочва в съвместно изявление на групата. 

‚;Русия започна тази война и може да сложи край на тази война“. 

Въпреки че думите на Г-7 са силни, не се споменава за най-голямото търсене на Украйна - западните бойни самолети, посочва британската медия.