Министерството на външните работи на Франция призова гражданите на страната да напуснат територията на Иран. Съответното изявление е разпространено от пресслужбата на френското външно министерство, предава France24.

Френското външно министерство отправи предупреждение към гражданите си в Иран "поради нов кръг от напрежение и риск от ескалация".

"Препоръчваме на френските граждани, живеещи в Иран, които могат да го направят, временно да напуснат страната в зависимост от възобновяването на международния въздушен трафик", се посочва в изявлението.

Гражданите, които остават в Иран, се съветват от френското външно министерство да бъдат изключително внимателни при пътуване и да избягват масови събирания в страната.

На френските граждани също се препоръчва да избягват пътувания до Иран, Ливан, Израел и палестинските територии.

На 13 април Иран атакува Израел с помощта на дронове и ракети. 

Израелските отбранителни сили съобщиха, че Иран и проиранските сили в региона по време на атаката на 13-14 април са изстреляли повече от 300 въздушни цели срещу Израел, от които около 170 са атакуващи дронове, повече от 30 са крилати ракети и 120 са балистични ракети, почти всички са свалени. 

Военните на САЩ и Йордания помогнаха за отблъскването на атаката, Израел съобщи, че Великобритания и Франция също са оказали помощ.