Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган за първи път след съобщения за заболяването му се появи лично на събитие, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

Турският посети посети фестивала за аерокосмически технологии Teknofest в Истанбул. Той бе придружен от съпругата си Емине, както и от президента на Азербайджан Илхам Алиев, който пристигна на посещение в Турция, със съпругата си Мехрибан и министър-председателя на правителството на националното единство на Либия Абдулхамид Дбейба. Те се качиха до сцената с електрически автомобил TOGG.

Фестивалът, който се провежда на територията на бившето международно летище "Ататюрк", представя различни военни самолети и хеликоптери, дронове и друга техника на турските военновъздушни сили, а също така се провеждат авиошоута.

По съвет на лекарите турският президент пропусна няколко събития от предизборната си кампания. На 27 април той участва в чрез видеоконференция в церемонията по доставяне на ядрено гориво в АЕЦ "Akkuyu", а на следващия ден се свърза онлайн за церемонията по откриването на нов мост в град Адана. Според официалната информация, той е бил болен от грип.